به گزارش خبرگزاری حوزه،، معظم له امروز(21دی ماه) همزمان با نخستین روز هفته وقف در دیدار نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از مدیران این سازمان اظهار کردند: در گذشته حوزه های علمیه از درآمد موقوفات خود استفاده کرده و حوزه ها همه امور خود را از طریق وقف و ثلث همین اداره می کردند.
ایشان افزودند: گزارش رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نشان می دهد که فرهنگ وقف نیز در حال احیا شدن است در حالیکه در سال های گذشته تنها موقوفات احیا می شد.
*روحانیون فرهنگ وقف را تبیین کنند
این مرجع تقلید با بیان اینکه روحانیون و حوزه های علمیه باید فرهنگ وقف را به خوبی برای مردم تبیین کنند گفت: احیای وقف به معنای تفسیر صحیح آن و گسترش آن است.
حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد ند:جریان وقف بخش وسعی از مسائل دین را بر عهده داشته است و سابقا که بحث وجوه شرعی نبود حوزه ها را وقف و ثلث اداره می کرد.
ایشان ادامه دادند: وقف نوعی صدقه جاریه بوده و احیا محسوب می شود و مردم نباید آن را نوعی ممات املاک بدانند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به روایات اسلامی عنوان داشتند: دلیل ترقی نکردن قیمت زمین ها و املاک وقفی این است که تببین درستی از این مسئله صورت نگرفته اما در روایات از وقف به صدقه جاریه و سنت حسنه یاد شده است.
*وقف روش اقتصادی برای اداره کشور
استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کردند: اداره جامعه نیازمند موضوع شناسی و اجتهاد سیاسی و اجتماعی است؛ صدقه جاریه وقف به معنای ایجاد یک روش اقتصادی و حسنه مناسب برای اداره کشور است.
ایشان گفتند: نیت وقف نیز اهمیت فراوانی دارد و دیده می شود وقتی این امر به دست فقها و علما باشد حوزه های علمیه بزرگی ساخته شده که برکات فراوانی برای جامعه اسلامی داشته اند.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه مردم باید بدانند اموال خود را در چه راهی وقف کنند ابراز کردند: بقاع متبرکه برکات فراوانی برای هر شهر و دیار دارند و در قم نیز امامزادگان فراوانی مدفون هستند که می توانند سبب این برکات شوند.
این مرجع تقلید ادامه دادند: مکتب تشیع به برکت ورود امامزادگان و فرزندان اهل بیت(ع) نصیب مردم ایران شد و شهرهای مختلف کشور ما امروز میزبان بقاع متبرکه آنهاست و این اماکن باید همان گونه که مقام معظم رهبری فرموده اند به قطب فرهنگی تبدیل شوند.